Voorwaarden voor direct downloaden

U kunt uw tenaamstellingscode alleen direct downloaden als:
 1. u kunt inloggen met DigiD. Bent u niet in het bezit van een DigiD, dan kunt u deze gratis aanvragen via www.digid.nl.
 2. u een tenaamstellingscode aanvraagt voor uw eigen voertuig.
 • Heeft u een leasevoertuig? Neem dan contact op met de lease- of financieringsmaatschappij. Alleen zij kan een nieuwe tenaamstellingscode voor het voertuig aanvragen.
 • Vraagt u de code namens of voor iemand anders aan of heeft u geen DigiD? Dan kunt u de tenaamstellingscode niet downloaden. Ga dan naar tenaamstellingscode voor of namens iemand anders aanvragen.
 • Vraagt u een tenaamstellingscode voor een voertuig op naam van uw bedrijf aan en heeft u eHerkenning? Download dan hier uw tenaamstellingscode. Heeft u geen eHerkenning? Dan kunt u met deze dienst uw tenaamstellingscode aanvragen. Kies dan voor de optie alleen een tenaamstellingscode aanvragen.

Nieuwe tenaamstellingscode direct downloaden via auto export Utrecht

 1. Ga naar ‘Mijn tenaamstellingscode downloaden’. Dan komt u in het DigiD-scherm terecht waar u kunt inloggen.
 2. U vult de gevraagde gegevens in bij DigiD en vervolgens komt u in de RDW-dienst.
 3. U selecteert het kenteken van het voertuig waarvoor u een tenaamstellingscode wilt downloaden.
 4. U betaalt de kosten via iDEAL.
  Omschrijving Kosten
  Nieuwe tenaamstellingscode €1,00
 5.  U ontvangt een bevestigingsmail van de RDW.
 6. Daarna ontvangt u binnen enkele minuten een e-mail van de RDW met daarin de link naar uw nieuwe tenaamstellingscode. Mogelijk moet u – om de tenaamstellingscode te kunnen downloaden – weer opnieuw met DigiD inloggen.
 7. De tenaamstellingscode staat 40 dagen voor u klaar. Wilt u deze langer dan 40 dagen bewaren, dan raden wij u aan het bestand zelf op te slaan.

Tenaamstellingscode voor/namens iemand anders aanvragen of geen DigiD Auto Export Utrecht

Vraagt u een tenaamstellingscode voor of namens een ander aan of heeft u geen DigiD, dan kunt u de code niet direct downloaden. Wel kunt u de tenaamstellingscode online aanvragen. Dan ontvangt u hem een paar dagen later per post. Dit gaat zo:
 1. Ga naar ‘Nieuwe tenaamstellingscode aanvragen’ 
 2. Kies voor de tweede optie: Alleen een tenaamstellingscode aanvragen.
 3. Vul de gevraagde gegevens in. Zorg dat u uw voertuigidentificatienummer (chassisnummer) bij de hand heeft. Het nummer staat op de achterkant van uw kentekencard.
 4. U betaalt de kosten via iDEAL.
  Omschrijving Kosten
  Nieuwe tenaamstellingscode €1,00
5. U ontvangt van de RDW een e-mail met de aanvraaggegevens. 6. De RDW stuurt u per post (dus niet per e-mail) de nieuwe tenaamstellingscode. Het kenteken blijft gelijk. Let op! De RDW stuurt de tenaamstellingscode altijd naar het bij de gemeente geregistreerde adres van de persoon die het voertuig op naam heeft staan. Is dit niet de bedoeling of is de persoon voor 01-01-2017 overleden of geëmigreerd, neem dan contact op met de Klantenservice van de RDW.

Afhandeling van uw aanvraag

In dit schema kunt u zien wanneer u uw tenaamstellingscode in huis heeft.
Aanvraag In huis
Maandag tot en met vrijdag voor 20.00 uur Binnen 3 werkdagen
Maandag tot en met donderdag na 20.00 uur Binnen 4 werkdagen
Vrijdag na 20.00 uur en in het weekend Donderdag

Niet ontvangen

Heeft u de tenaamstellingscode na 5 werkdagen nog niet ontvangen? Meld dit dan bij de RDW. Voor meer informatie gaat u naar ‘Kentekencard of tenaamstellingscode niet ontvangen’.

Geen tenaamstellingscode bij papieren kentekenbewijs

Heeft u een papieren kentekenbewijs? Dan hoeft u geen tenaamstellingscode aan te vragen. Bij een papieren kentekenbewijs heeft u nooit een tenaamstellingscode ontvangen.

Kentekenbewijs en tenaamstellingscode kwijt

Bent u ook (een deel van) uw kentekenbewijs (papier of kentekencard) kwijt? Dan moet u een nieuw kentekenbewijs aanvragen. U krijgt daarbij ook een nieuwe tenaamstellingscode. Voor meer informatie gaat u naar ‘Nieuw kentekenbewijs aanvragen’. Of vul het contactformulier in.

Geen geld terug

Veel mensen vinden kort nadat ze een nieuwe tenaamstellingscode hebben aangevraagd hun vermiste tenaamstellingscode terug. Heeft u een nieuwe tenaamstellingscode aangevraagd en uw oude tenaamstellingscode teruggevonden? Het is niet mogelijk om de aanvraag stop te zetten en geld terug te krijgen.

Inloggen met uw Europese inlogmiddel

Burgers van EU-lidstaten die niet over DigiD beschikken, kunnen inloggen met een Europees-erkend inlogmiddel. Hiermee logt u in met het nationale inlogmiddel van uw land. Let op: u heeft hiervoor wel een Nederlands Burgerservicenummer en een Nederlandse bankrekening nodig. Download uw tenaamstellingscode met een Europees inlogmiddel.